Vallisaari ja Kuninkaansaari

Olen koko lapsuuteni katsonut mökkisaaremme vieraslaiturilta vastapäisen saaren suurta punatiilistä kasarmirakennusta ja sen takana kumpuilevaa metsää ja kallioita. Joskus olemme ajaneet veneellä lähemmäs, mutta liian lähelle ei ole uskaltanut mennä.

Vallisaari ja sen takana oleva Kuninkaansaari ovat pitkään olleet siviileiltä suljettuja armeijan saaria. Nyt saarten omistus on vaihtunut. Metsähallitus avaa saaret suurelle yleisölle ensi kesänä. Koska vielä tänä kesänä saaret ovat avoinna vain opastetuille ryhmille, änkesin itseni tietenkin mukaan tutustumaan saarten vielä melko koskemattomaan luontoon ja hyväkuntoisiin linnoituksiin. Ja katsomaan sitä punatiilistä kasarmirakennusta. Koska ensi kesänä maisemat voivat näyttää jo aivan erilaisilta.Oranssi nainen vihreyden keskellä.

Suomenlinna ja Helsinki hieman eri näkövinkkelistä.
Alkukesän luontokuviin ei tarvitse kauheasti saturaatiota lisätä.
Reissun oppaana toimi Aarresaaret-kirjan kirjoittanut ja Helsingin saariston asioista varsin perillä oleva kaupunginvaltuutettu Jarmo Nieminen.Kommentit

  1. Upeita kuvia! Heti pysäytti miettimään kuvakulmaa tuo Helsinki-Suomenlinna kuva. Niin outoa nähdä niitä kuvattuna tuolta suunnalta. Siellä on kyllä niin paljon mielenkiintoisia paikkoja, että varmaan helposti saisi päivän vierähtämään. Melko polveilevaa maisemaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Juu oli tosi outoa nähdä Suomenlinnan kirkko tuosta kulmasta! Saariin jäi vielä paljon tutkittavaa, joten täytyy mennä tustutumaan ensi vuonna uudemman kerran! :)

    VastaaPoista
  3. Saari on varsinainen ihmemaa, ja oli huippua tutustua siihen jo nyt ja nähdä aikanaan mitä muutos tuo tullessaan, toteutuuko mm. Metsähallituksen väen haave shamppanjabaarista näköalatasanteella? Jos, niin otan lasillisen siellä ihan sen kunniaksi ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit