Torronsuo, suosittelen!

Viime talvena olin valokuvauskurssilla, jolla vierailemassa kävi luontokuvauspuolella kunnostautunut Kirsi MacKenzie. Hän näytti kuviaan monista kiinnostavista paikoista, kuten Torronsuolta. Siitä asti olen halunnut päästä kuvaamaan tätä yhtä Etelä-Suomen suurinta suota ja kansallispuistoa, jonka erikoisuuksiin kuuluvat muun muassa valtavat hämähäkinseitit.

Suo sijaitsee Karkkilan ja Forssan välimaastossa, mikä sattui varsin mukavasti, koska rakkaalla avomiehelläni on kytköksiä Karkkilan seudulle. Niinpä siis lauantai-iltana lähdimme kohti Karkkilaa, jotta olisimme seuraavana aamuna heti kärppinä kuvaamassa suota aamuauringon valossa. Olihan Kirsi sanonut, että paikka on kauneimmillaan auringonnousun aikaan.

Sunnuntai aamuna kello soi kuudelta ja vähän seitsemän jälkeen pääsimme Torronsuolle. Ja paikka oli juuri niin huikea kuin olin odottanutkin. Aurinkoinen ja sumuinen aamu antoi myös täydelliset puitteet kuvausreissulle. Ja kesken kaiken vastaan käveli kukas muu kuin Kirsi itse! Hän oli tullut suolle jo kello neljältä. Eli ensi kerralla kello on siis laitettava soimaan jo aamukolmelta!Yksi huikeista seiteistä. 
Suolla pääsi liikkumaan näppärästi pitkospuita pitkin.
The man in the mist.
Ja pakko oli itsekin vähän posaareta, kun ei tällaisiin maisemiin ihan joka päivä pääse.


Lintutornista näki hienosti koko valtavan suoalueen ja pääsi itsekin taas kuvaan. Kyllä voin suositella Torronsuota kaikille luonnosta ja valokuvaamisesta innostuneille!


Kommentit

 1. Mielettömän upeita kuvia! Hämäkäkinseitti on kaunis, osaisinpa tehdä tuollaisia. Hyvä, että sulla oli tuo karttapusero päällä, kun vieraalla paikkakunnalla kuljeskelit. Tosin olihan sinulla sunnistuksen huippua tukena. Lintutorni ehkä jäisi minulta väliin : )

  VastaaPoista
 2. Joo karttapusero piti polulla - ja suunnistaja! On kyllä upea paikka ja hämähäkinseittejä katsellessa ajattelin, että kyllä nyt tiedän, mistä pitsinnyplääjät ovat saaneet inspiraationsa!

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia!!!! Kovin itse suolla viikko sitten, ja uudelleen on mentävä. Kaunis suomaisema !!!

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia!!!! Kovin itse suolla viikko sitten, ja uudelleen on mentävä. Kaunis suomaisema !!!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Maritta! Juu tuonne on minunkin päästävä ehdottomasti uudestaan! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit