Häätunnelmissa

Ensi viikonloppuna ne taas ovat, tämän vuoden ekat hääkuvaukset. En tiedä kumpia tulee jännittämään hääpäivän aamuna enemmän, minua vai hääparia. Häät on kuvaajallekin jänniä, sillä mokailla ei oikein voi. Juuri tämän jännityksen takia olen jäänyt koukkuun häihin. Vanhana kilpaurheilijana nautin paineen alla työskentelystä ja itsensä likoon laittamisesta. Olen myös auttamaton herkkis ja rakastan päästä jakamaan koko päivän tunneskaalan liikutuksesta naurun pyrskähdyksiin.

Ensi viikonloppua varten valmistautuessa olen muun muassa käynyt läpi viime vuoden hääkuvia. Tässä kuvakooste Ninan ja Eliaksen kesäkuisista häistä, jotka olivat elämäni toiset häät, jotka kuvasin valmisteluista loppuiltaan asti. Tämän kevään ekoissa häissä osa kuvauspaikoista tulee olemaan samoja kuin näissä kuvissa. Maaliskuussa tosin kaikki näyttää aivan erilaiselle. Saa nähdä millaisen sään hääpäivälle saamme.


Nämä kesäiset häät olivat kerassaan hyväntuuliset, mikä välittyy myös kuvista. Myös sää suosi, vaikka tuonakin aurinkoisena päivänä nähtiin pieni sadekuuro juuri ennen vihkimistä. Minulta on jonkin verran kyselty siitä, miten varaudun sateeseen. Sitä varten minulla on mukana iso vaalea sateenvarjo sekä istuma-alustoja mahdollisten märkien pintojen varalle. Lisäksi mietin etukäteen aina myös suojaisempia kuvauspaikkoja, jos vettä tulee aivan kaatamalla.

Hääkuvausprosessissani uutta tänä vuonna on sunnittelupalaverin yhteydessä pidettävä harjoituskuvaus kaikille niille pareille, jotka ovat valinneet jonkun laajemmista kuvauspaketeistani. Ajatuksena on käydä ensin parin kanssa läpi, minkätyyliset kuvat heitä miellyttävät ja sitten demonstroida joku heidän lempikuvistaan. Harjoituskuvaus on paitsi kiva bonus parille, niin myös hyvä tapa tutustua hieman toisiimme ja hälventää hääpäivän jännitystä. Samalla näen, mitkä kuvakulmat toimivat kenenkin kanssa ja saan heti hieman vinkkiä siitä, mihin juttuihin minun kannattaa kiinnittää huomiota varsinaisena kuvauspäivänä.

Sitten viimekertaisen hääpostaukseni olen saanut kalenteriini jälleen ilahduttavan monta uutta bookkausta ja kuvattavakseni mahtavanoloisia tyyppejä, kiitos teille! Kesälle mahtuu vielä muutama kuvaus kesäkuun alkuun, heinäkuun puoliväliin ja elokuulle. Loppuvuodesta kalenterissani on vielä hyvin tilaa ja varauksia otetaan vastaan myös jo ensi vuodelle.

Jos suunnittelet häitä ja sinulla on vielä kuvaaja, somistaja ja hääkakun ja jälkiruokien tekijä etsinnässä tai kaipaat vinkkejä näiltä osa-alueilta, niin olet myös tervetullut Studio Makeen hääaiheisen Dream Tasting -tapahtumaan Helsingin Lauttasaareen 7.-8.4.2018. Tapahtumassa pääsee maistelemaan Say It With a Caken herkullisia hääkakkuja ja tutustumaan Juhlahumua Häät hääsomistuksiin sekä minun ottamiini hääkuviin. Tervetuloa unelmoimaan ja ideoimaan! 

Kommentit

  1. Ihastuttava pari ja kauniit kuvat. Tuohan on mahdottoman hyvä idea tuo suunnittelupalaveri kaikkine osa-aluineen!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit