Naiseuden ytimessä

Naiseus on ehdottomasti yksi asia, jonka kuvaaminen kiehtoo minua. Varmasti aika monelle meistä naisista oman naiseuden löytäminen ja itsensä hyväksyminen sellaisina kuin olemme, on ollut pitkä ja mutkikas prosessi. Osalla meistä se on yhä kesken, eikä ehkä koskaan tule valmiiksi.

Jo lapsesta asti olemme saaneet erilaisia neuvoja siitä, millaisia meidän tulisi olla ja miltä meidän pitäisi näyttää. Kaikkien neuvojen, ulkonäköpaineiden ja alati muuttuvien kauneusihanteiden ristiaallokossa unohdamme usein itsemme: sen, mitä me olemme ja millaisina me haluamme tulla nähdyiksi. Se on myös se naiseuden ydin, jonka valokuvaajana haluan kuviini vangita.

Kun Memmu pyysi minua ottamaan itsestään kuvia syntymäpäivänsä kunniaksi Hotel Kämpissä, niin tiesin, että tästä tulisi ihana kuvaus. Saisin kuvata aikuista naista hienossa lokaatiossa, omana itsenään, kaikessa upeudessaan.


Tämän tyyppisissä kuvauksissa minulle on tärkeää, että kuvaushetki on kiireetön ja tilaa jää myös spontaaneille ideoille ja kokeilulle. Kuvaukseen meni muutama tunti, joiden aikana kuvasimme Memmua kolmessa eri asussa, jotka hän oli itse valinnut. Ensimmäinen lookki kuvattiin kauniin helmikuisen auringonpaisteen voimalla, kahdessa jälkimmäisessä olen käyttänyt apuna yhtä tai kahta täytesalamaa. Hotel Kämp ei ole turhaan saanut viittä tähteään ja tarjosi meille kerrassaan hienoja kuvauslokaatioita. Hotellihuoneen lisäksi kuvasimme myös hotellin portaikossa. Kuvausmiljöö oli mitä inspiroivin ja toivoisinkin saavani mahdollisuuden kuvata yhtä upeissa paikoissa jatkossakin. Odotan jo innolla tulevia hääkuvauksia, joista osaan kuuluu myös morsiamen valmistelujen kuvaaminen hotellissa.
Tästä kuvauspäivästä jäi kauniita muistoja niin kuvattavalle kuin kuvaajallekin. Kun katson kuvia, toivoisin, että jokainen nainen tekisi saman kuin Memmu: kuvauttaisi itsensä mieleisessään ympäristössä ja lookissa, kaikessa rauhassa. Ainakin itse haluan tehdä niin.

Lisää potrettikuviani löydät täältä.

Kommentit

Suositut tekstit